I pad je let

Insan je po prirodi drustveno bice,voli da istrazuje,aktivan je kako fizicki tako i mentalno osim ako se desi poremecaj,postaje asocijalan,osobenjak, suprotnost samoj svojoj fitri…Biti realan znaci zivjeti zivot,sanjarenja i pusta mastanja definitivno kradu od nas svakodnevnicu,sate,mjesece a nekome i godine…Zivot je sazdan od uspona i padova,dobitaka i gubitaka,pogodaka i promasaja..Neko to podnosi stojeci,ustane nakon pada,obrise se i nastavi dalje..neko pak zaglavi,ne moze da se osvjesti dugo nakon iskusenja pa ako potraje zna preci u ocajanje….Ako si shvatio da ne mozes u zivotu sve planove ostvariti,da ne mozes svaki dan biti nasmijan,da se bol i radost konstantno smjenjuju onda si od onih koji nakon pada ustaju i idu dalje…Ima puno razloga zasto trebas ustati i nastaviti dalje a ako samo pogledas da ne znas koliko ces zivjeti bit ce ti dovoljno..Bit ce dovoljno da pocnes cijeniti blagodat zivota i konacno pocnes zivjet disuci punim plucima a ne samo da posmatras kako zivot izmice i prolazi pored tebe a ti nijemi posmatrac…Moras shvatiti da kada covjek ne bi imao bola u svom zivotu,postao bi ohol…znaci sve je to savrsen balans i ako uzmes zivot kao takav onda si od onih koji su sretni…Vracam se na konstataciju da smo drustvena bica…a koliko je danas nazlost ljudi,muskaraca i zena koji godinama zive izolovani u svom nekakvom svijetu…najbolje godine svoga zivota daju mashinama..TV,kompjuter nekome postaju nerazdvojni pratioci kroz zivot…Kada pitas insana sta je ,sto se ne zenis,odgovara nisam nasao pravu…U svojim sanjarenjima i mastanjima on je izgradio lik idealne zene i normalno da je nece naci,da je trazi mikroskopom nece je naci,jer taj ideal  koji je zamislio jednostavno i ne postoji…konstantnu srecu u braku,medju prijateljima,na poslu u okruzenju uopsteno moze samo ocekivati budala…Da ne duzim,vracamo se na realnost..Postavi realne osnove,zacrtaj realne i ostvarljive ciljeve i to je to…Pun pogodak…Tada je i pad let!

greenbridge
Slobodno vrijeme,ribolov,ribolov i ribolov...koji je u konstantnom opadanju...vreca za udaranje koja je standardna

6 komentara

  1. Bitno je imati cilj. ne lutati ovim prostranstvima samo zato što si se zadesio tu.. Mislim da je bitno imati cilj, realan više ili manje. jer se onda borimo da ga ustvarimo. radimo za nešto.. i bitno je da pojmimo i shvatimo šta je to svijet a šta zemlja, i šta smo mi…
    Maksuz selam

  2. Kad je covjek nezajazljiv nikakav cilj mu nije mjerilo zadovoljstva niti mu ista ispunjava srce i dusu srecom i zadovoljstvom..Umjerenost je kljuc uspjeha i”odgoj i krocenje”duse….insanske …inace ljudi traze uvijek vise od drugih nego od sebe samog..i na kraju “probirac nadje otirac”…inace je ovo kompleksna oblast :(Sto realnije ciljeve covjek sebi postavi,lakse ih doseze !!!
    Selamim i svaki hair tebi i tvojima zelim!

  3. alejkumusselam neral…bas tako..umjerenost!

    @nena alejkumusselam..amin…vazno je da znas gdje je ponekada problem a zasto trebas poceti novi list…zato jer si sebi najvaznija,zato sto je to tvoj list i nedaj ga nikome…ne u smislu sebicnog zivota,vec ispisuj ga kako ti zelis…znaci bjezi iz tacke,hvataj sve nacine ako je potrebno pisati novi list,pisi ga odmah!

Komentariši